Projecten

Warmtenet van Agfa naar Minerve wijk

warmtenet_afbeelding
warmtenet_afbeelding

press to zoom
MINERVE SITE3
MINERVE SITE3

press to zoom
DSCN9971Small
DSCN9971Small

press to zoom
warmtenet_afbeelding
warmtenet_afbeelding

press to zoom
1/4

Zuidtrant-W heeft samen met Ecopower en Kelvin solutions de bv Warmte Verzilverd opgericht, de vennootschap die het warmtenet zal plannen, uitvoeren en beheren. Warmtebron is de fabriek van Agfa-Gevaert. Het bedrijf in Mortsel zet al jaren in op energie-efficiëntie, maar toch is er nog veel potentieel aan ongebruikte restwarmte. Warmte Verzilverd recupereert deze warmte en via zo'n 500 meter warmtenet transporteert ze deze naar haar eerste bestemming : Minerve. Op deze site in Edegem bouwt ontwikkelaar Revive 350 nieuwbouwwoningen in een gemengde woonwijk. In diezelfde wijk genieten ook Agfa-Gevaert, Papayoe, Triakon en Opnieuw&Co van onze duurzame warmte. Een tweede bestemming van de restwarmte het nieuwbouwproject Zilverkwartier van projectontwikkelaar Fides, waar 83 wooneenheden aangesloten zullen worden. 

Het warmtenet werd gerealiseerd met de financiële steun van de Vlaamse Overheid.

Meer technische info

Meer technische informatie en de vordering van de werkzaamheden kan je vinden op de site van Warmte Verzilverd. Schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

ESCO projecten

Vanaf 2022 willen we met ZuidtrAnt-W nieuwe appartementsgebouwen, verkavelingen en grote nieuwbouwprojecten van duurzame warmte voorzien volgens een ESCO-formule. ESCO's of Energy Service COmpanies bieden warmte als een dienst aan en ontzorgen daarbij zowel de ontwikkelaar als de eindklant. Concreet voert ZuidtrAnt-W alle nodige investeringen in een zo klimaatvriendelijk mogelijk verwarmings- en koelingssysteem uit. We verdienen onze investering terug door de warmte en koude die we verkopen aan de eindklant. Over keuringen, onderhoud en herstellingen hoeft de klant zich ook geen zorgen te maken, wij nemen dat allemaal over. 

Wanneer nieuwe projecten opstarten, lees je dat meteen op deze website.